Снимка: Пресслужба на Президента на Руската федерация, УикипедияМадуро предвкусва победа на вота

...
Снимка: Пресслужба на Президента на Руската федерация, УикипедияМадуро предвкусва победа на вота
Коментари Харесай

Близо 20 милиона избиратели във Венецуела днес ще гласуват

Снимка: Пресслужба на Президента на Руската федерация, Уикипедия

Мадуро предвкусва победа на вота във Венецуела. Ето и упованията:

Близо 20 милиона гласоподаватели във Венецуела през днешния ден ще гласоподават, с цел да възобновят състава на Националното заседание. След неотдавнашната конституционна промяна броят на депутатите към този момент ще бъде повишен до 277 вместо 167 както беше до момента. Според социологическите изследвания, изборната интензивност за парламентарните избори ще бъде ниска - малко над  30 %. Очаква се президентът социалист Николас Мадуро да стегна хватката си над властта.

Големите опозиционни партии отхвърлят назначението от Върховния съд на нов състав на Централната изборна комисия, макар че пълномощията за това всекидневно са предоставени на Народното събрание.

Досегашният ръководител на Народното събрание и опозиционен водач Хуан Гуайдо и съдружниците му настояват, че не са изпълнени изискванията за „ свободни, почтени и транспарантни “ избори.

Гуайдо се разгласи за изпълняващ длъжността президент на Венецуела и беше приет за подобен от близо 60 страни при започване на 2019 година. Той приканва за протест на изборите, като провежда паралелно с изборите „ допитване “ под форма на референдум без съдействието на Националния изборен съвет. На него венецуелците ще бъдат запитани дали отхвърлят или не проведените от управляващите парламентарни избори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР